زیرا كه در اجتماع كردن تاثیرى هست كه در انفراد نیست.
هر چند كه نصرت كردن وظیفه همه افراد است، خداوند فرمود:
وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّه حَمیعاً وَلا تَفَرَّقُوا؛ (1)
و همگى به ریسمان خداوند چنگ زنید و پراكنده نشوید.
چون امامعلیه السلام در تمام زمانها رشته محكم خداوند در میان بندگانش مىباشد، و دست یازیدن به او جز با پیروى و نصرت او حاصل نمىگردد، و امیرالمؤمنینعلیه السلام در یكى از خطبههایش فرموده:
«اى مردم اگر شما از نصرت حق از پاى نمىنشستید، و از كنار زدن باطل سستى نمىكردید، كسى كه مثل شما نیست بر شما طمع نمىنمود، و آنان كه بر شما نیرو یافتند قوت نمىگرفتند، ولى شما همچون گم گشتگى بنىاسرائیل راه را گم كردید، و به جانم سوگند كه بعد از من گمگشتگىتان چند برابر خواهد شد، از جهت اینكه حق را پشت سر افكندید.»
و در توقیع رفیعى كه از سوى ناحیه مقدس به شیخ مفیدرحمهم الله صادر گشت آمده است:
و اگر شیعیان ما - كه خداوند آنان را در اطاعتش یارى دهد - در وفاى پیمانى كه از ایشان گرفته شده یك دل و مصمّم باشند، نعمت لقاى ما از آنان به تأخیر نمىافتد، و سعادت دیدار ما براى آنان با معرفت كامل و راستین نسبت به ما تعجیل گردد... (2) .
4- استغاثه به حضرت مهدی-علیه السلام-
استغاثه به معناى فریادخواهى وفریادرسى خواستن است.
استغاثه به حضرت صاحب الزمان (ع)این است كه انسان، دو ركعت نماز یا حمد و هر سوره كه می خواهد بگذارد، پس از آن رو به قبله زیر آسمان بایستد و بگوید:
سلام الله الکامل التام الشامل العام و صلوات الدائمة و برکاته...،
سپس بخواهد، هر چه را که می خواهد براورده شود. بهتر آن است كه در ركعت اول نماز استغاثه، بعد از حمد سوره انا فتحنا بخواند و در ركعت دوم اذا جاء نصر الله.(3)
در استغاثه، استغاثه كننده، ولی خدا را به درگاه خداوند وسیله قرار می دهد ومی گوید: خدایا به جاه و منزلت ولیت، گره ازكار من بگشا.
این نوع استغاثه در حقیقت استغاثه به خداوند است نه به شخص دیگرى. صورت دیگرى از استغاثه آن است كه استغاثه به خداوند است وبه همراه آن، استغاثه به ولی خدا است كه او را در برآمدن حاجت مورد نظر، دعاكند. هر دو نوع استغاثه، بدون اشكال و مورد تأیید همگان است. (4)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1- سوره آلعمران، آیه 103.
2- بحارالانوار، 177/53
3- مفاتیع الجنان باب اول فصل هفتم.
4- معاوف ومعاریف، ج 2، ص 151.
EXarisfa.comEX<-m->http://nabie-amin.mihanblog.com/post/74<-mm->وظایف شیعیان در عصر غیبت امام عصر -علیه السلام- قسمت دوم<-mmm->