در این زمان، نه تنها سكوت در برابر شبهه آفرینان و غارتگران عقیده و ایمان جایز نیست، بلكه مجاهدت در عرصه علمی و فرهنگی واجبترین وظیفه و تكلیف ما است.
بر همه روحانیان، مبلغان، استادان، معلمان و تمام مسؤولان فرهنگی كشور لازم است كه در برابر تهاجم بی امان فرهنگی به دفاع جانانه از مرزهای عقیدتی و فرهنگی اسلام بشتابند و بدانند جهادی كه امروز بر همه واجب است، نه جهادی نظامی كه جهادی فرهنگی است. سلاح كارآمد امروز نیز به سلاح نظامی كه سلاح فرهنگی است.
بسیار خسارت بار خواهد بود اگر گمان كنیم كه در مواجهه با گسیل انبوه شبههها به ذهنهای فعال جامعه، فقط با تظاهرات و به كارگیری شیوههای نظامی میتوانیم موفق باشیم و رسالت خویش را به انجام رسانیم. این گونه ابزارها وقتی به كار میآید كه دشمن نیز با این ابزار به میدان آمده باشد.
در حال حاضر، دشمن با سلاح فرهنگ به عرصه كارزار آمده است و ما نیز باید با سلاح فرهنگ به مقابله آن برخیزیم. امروز، همه استعدادها و نیروها باید بسیج شوند و به كمك نیروهای رسمی در خط مقدم جهاد فرهنگی بشتابند تا همان گونه كه در عرصه نبرد نظامی به پیروزی رسیدیم، در عرصه فرهنگی نیز به پیروزی بزرگتری نایل آییم؛ ان شاءالله.
3ـ دستگیری از نسل جوان
امام زمان (علیه السلام) به ویژه در این زمان، در جهت هدایت شیعیان و جلوگیری از گمراهی جوانان، از ما بسیار انتظار دارد. چگونه ممكن است امام زمان (علیه السلام) شاهد باشد جوانان معصومی كه در خاندان شیعه متولد شدهاند و سقشان را با تربت سیدالشهداء (علیه السلام) برداشتهاند، این گونه طعمه شیاطین و گرگ صفتان شوند و از ما انتظاری نداشته باشند؛! اگر در برابر هجوم بیامان فرهنگی دشمن و خروج فوج جوانان از دین الاهی، فقط ناظر باشیم و چارهای نیندیشیم، چگونه قلب مولایمان از ما راضی خواهد شد؟!
بزرگترین وظیفه روحانیان در این عصر، هدایت جوانان و جلوگیری از كفر و الحاد ایشان است. در هیچ زمانی، چنین وظیفه خطیری متوجه روحانیان نبوده است. حتی پیش از پیروزی انقلاب، در دوران ستمشاهی و تسلط كافران نیز وظیفه روحانیان این قدر سنگین نبوده است. این وظیفه خطیر، مقدمات بسیاری را میطلبد.
كارهایی كه بدان عادت كردهایم و درسهایی كه به طور معمول میخوانیم، كافی نیست. باید یاد بگیریم كه با جوانان عزیزمان چگونه برخورد كنیم؛
مشكلاتشان را چگونه حل كنیم و به شبهاتشان چگونه پاسخ گوییم. امروز شبهههای جدیدی به میدان آمده است كه پاسخهای جدیدی را میطلبد. باید بیشتر بكوشیم تا معارف اسلامی را عمیقتر بیاموزیم و راه تعلیمش را به دیگران فرا بگیریم. پاسخ دهی به شبهه را تمرین كنیم تا بتوانیم از عهده این مسؤولیت بزرگ برآییم.
4ـ تجهیز به سلاح علم و حكمت
از برخی احادیث معتبر استفاده میشود كه برای تحقق و گسترش حكومت امام عصر (علیه السلام) در سطح جهان، حتی پس از ظهور حضرت، اخلاص، فداكاری، سختی و خون دل خوردنهای فراوان لازم است. نكته دیگر آن كه برای تحقق حكومت جهانی موعود، افزون بر مهارتهای جنگی و نظامی، مهارتها و تواناییهای دیگری نیز مورد نیاز است. افزون بر شجاعت و شهامت سرداران جنگی ورزیده، حكمت و درایت عالمانی فرزانه و وارسته نیز نیاز خواهد بود.
وقتی دریافتیم كه مهمترین مشكل امام زمان (علیه السلام)، جهاد علمی و فرهنگی با شبهه افكنانی است كه قرائتهای جدیدی از دین ارائه میكنند، روشن میشود كه افزون بر دلیرمردانی ورزیده در عرصه جهاد نظامی به عالمانی وارسته و توانا نیازمندیم تا امام زمان (علیه السلام) را در جهاد علمی با این شیاطین انسان نما یاری رسانند؛
البته ما چنان باید خود را به اوج آمادگی برسانیم كه به محض ظهور حضرتش بتوانیم در ركاب او شمشیر بزنیم و از پیشرفتهترین سلاحهای نظامی نیز استفاده كنیم؛ اما حال كه فهمیدیم امام زمان (علیه السلام) مسؤولیت مهم دیگری نیز دارد كه رنج و غصهاش از هر چیز دیگری بیشتر و كشنده تر است، باید برای یاریاش، خود را به سلاح علم و آگاهی مجهز كنیم و با تمام توان در رفع این گونه شبههها بكوشیم تا بتوانیم دوستان و شیعیان حضرت را از دام شیاطین شبههافكن برهانیم.
مرزبانی از قلوب شیعیان امام عصر (علیه السلام)، بر عهده عالمان ربانی است: «علماء شیعتنا مرابون بالثغر الذی یلی ابلیس و عفاریته، یمنعونهم عن الخروج علی ضعفاء شیعتنا و عن ان یتسلط علیهم ابلیس و شیعته النواصب. الا فمن انتصب لذلك من شیعتنا كان افضل ممن جاهد الروم و الترك و الخزر الف الف مرة لانه یدفع عن ادیان محبینا و ذلك یدفع عن ابدانهم؛
عالمان شیعیان ما، محافظ و نگهبان آن مرزهایی هستند كه نفوذگاه ابلیس و پیروان جنی و انسی او است. این مرزبانان عقیده و ایمان، شیعیان ضعیف ما را از بی ایمانی و غلبه شیطان دور میدارند. آگاه باشید كه هر كس برای چنین امر مهمی به پا خیزد، فضیلتش هزار هزار مرتبه از فضیلت جنگ و كارزار با تمام دشمنان اسلام بیشتر است؛ چرا كه شر و بلا را از دین و بدن محبان ما دور میسازد» .
یكی از بزرگترین نعمتهای خداوند متعال برای ما، این است كه افرادی معصوم را به ما معرفی كرده است؛ امامانی كه شناختشان خطابردار نیست. فرض مطلوب این است كه آدمی برای تحصیل سعادت دنیا و آخرت خویش، از كسی پیروی كند كه هیچ اشتباه نمیكند.
خداوند، پیغمبر اكرم و امامان (علیهم السلام) را معصوم و دور از هرگونه خطا قرار داده است تا هرچه میفرمایند و هر رفتاری كه انجام میدهند، برای ما قابل اقتدا و تبعیت باشد. درباره عظمت این نعمت هرچه بیندیشیم و خدا را برای آن شكر كنیم، كم است. اگر وجودهای مقدس معصومان (علیهم السلام) نبودند، ما از گفتار و رفتارشان نمیتوانستیم اقتباس كنیم و عاقبت به همان جهالتها و گمراهیهایی كه فرقههای گوناگون در گوشه و كنار دنیا به آن دچار شدهاند، مبتلا میشدیم.
الگوی ما در هر عصر و زمان، سیره پیامبران و امامانی است كه خداوند بزرگ سیره هدایتگرانهشان را اسوه زندگانی ما قرار داده است:
«أُوْلَـئِكَ الَّذِینَ هَدَى اللّهُ فَبِهُدَاهُمُ اقْتَدِهْ؛ ایشان كسانی هستند كه خداوند، هدایتشان كرده است؛ پس به هدایت ایشان اقتدا كن!» .
اكنون بنگریم كه اسوه و الگوی قرآنی ما كه در مقابله با دشمنان اسلام (كافران و منافقان)، كیست، و در دوران خطیر آخر الزمان، در مواجهه با فتنهانگیزی دشمنان و شبههانگیزی منافقان چگونه باید ایستادگی كرد.
EXarisfa.comEX<-m->http://nabie-amin.mihanblog.com/post/72<-mm->وظیفه عالمان در عصر غیبت امام زمان (علیه السلام) قسمت دوم<-mmm->