loading...
سایت بزرگ چشمه
تعطیل شد بازدید : 106 سه شنبه 10 مرداد 1391 نظرات (0)
كیست كه نیش خیانت و رفتار ناشایست و یا سوءاستفاده و شیادی را تحمل نكرده باشد؟ كیست كه از نتیجه خشم و غضب و بیماری آگاه نباشد ، همه ما سخت به نتیجه این اعمال آگاهیم ،اما دیگران این طور نیستند.نتیجه آخرین تحقیقات نشان می دهد كه یادیگیری و آموختن گذشت و عفو در زندگی و گذشت در مورد كسانی كه باعث رنجش ما می شوند ، می تواند ما را به ژرفای روحمان رهنمون شود و به سودی سرشار نایل آید. این راهی است نو و بی تنش برای صیانت نفس و راهی برای مقابله با فشارهای عصبی و شاید مهمترین راه بهبود سلامت باشد.

پاییز گذشته ، كنفرانسی كه در شهر آتلانتا برگزار شد ، متجاوز از چهل محقق نتایج آخرین تحقیقات و یافته هایشان را درباره گذشت و عفو در بوته نقد و بررسی گذاشتند كه چطور به آرامش دست یابیم . یكی از بررسی ها نشان می دهد كه ما با چشم پوشی نسبت به اشتباهات دیگران و لجوج نبودن و رشك نبردن می توانیم رنج ها و آلامی كه در طول زندگی به وجود می آید ، را كاهش داده و التیام بخشیم . یافتن راه حل هایی كه مانع از گذشت و اغماض ما نسبت به یكدیگر می شود ، و نیز راه حل نزاع و كشمكش های طولانی و تداوم آنها در میان زنان از جمله موارد دیگر است .در واقع ما می بایست گذشت را جایگزین این كدورت ها كنیم. یكی از مسایلی كه به طور اجمالی مورد بحث و بررسی واقع شده ، تحقیقی است كه در كمپین برای مركز تحقیقات عفو و گذشت صورت گرفته ،آنها از MRI برای ثبت و كاوش در مغز و فعالیت های آن استفاده كرده اند تا دریابند ، مغز انسان چطور درباره مسایلی مثل آشتی فعالیت می كند. در این تحقیقات به این نكته پی برده اند كه در قسمت چپ مغز و قسمت های به هم چسبیده بین شیارهای آن فعالیتی در جریان است به نام مركز دماغی و دارای تورفتگی هایی می باشد ، همه ما در مغزمان دارای چنین بخشی هستسم كه به آن گذشت می گویند.

همچنین در قسمت فوقانی مغز بخشی است به نام مركز احساسات ، این بخش سعی در پاكروبی و ترمیم بخش هایی دارد كه ما در خلال زندگی روزمره مان دچار عصبیت و یا آسیب های جسمانی می كند.همچنین این بخش كمك به بهبودی روح و جسم ما می كند و سبب ترمیم بخش هایی می شود كه آسیب دیده اند .ولی ما چطور این كار را انجام می دهیم ؟ و معنی و رابطه آن با عفو و گذشت چیست ؟

الیزابت نه سا فرصتی بدست آورد تا با دوستش كه از وی دلسرد شده بود صحبت كند .او می گوید به عوض این كه راهم را بگیرم و بروم ،برگشتم و به او گفتم كه چقدر از این پیشامد عمیقا متاثرم . می دانستم كه او از دست من رنجیده ،اما او تنها گوش كرد و لام تا كام هیچ حرفی نزد و حتی عذر خواهی هم نكرد.من حیران بودم .بعد،من به خاطر ناراحتی و عصبیت بیش از حدم از او پوزش خواستم.هنگامی كه عذرخواهی كردم، حس كردم كه او مرا بخشیده است .

تاثیری كه گذشت بر رابطه ما گذاشت ،موثرتر بود .دوستم می گوید : عصبانیتم از بین رفته بود . نه سا رابطه دوستانه اش را تجدید نكرد،اما حالا وقتی كه دوست قدیمی اش را می بیند با خود می گوید: من حالا می توانم آرامش خاطر داشته باشم و راحت نفس بكشم و تپش قلب هم نداشته باشم.

تجربه نه سا با یافته ها ی فرد لاسكین مدیر پروژه عفو و گذشت دانشگاه استفورد و نویسنده كتاب گذشت به خاطر خوبی یكسان است .

لاسگین تاكید بسیار دارد برای این كه گذشت و عفو الزاما به معنای چشم پوشی كامل از گناه كسی نیست و نباید فرد را كاملا گناهكار قلمداد كرد،بلكه می بایست هر دو طرف منازعه را مقصر دانست . داوطلبانی كه در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته اند بر این امر صحه می گذارند.همچنین این پژوهش نشان می دهد به لحاظ شرایط روحی و جسمانی این افراد شاداب ترند و خواب بهتری دارند.لاسكین می گوید : هیچ چیز كشنده تر از این نیست كه با ما رفتاری توام با خشم و غضب یا با حالتی تند و گزنده صورت گیرد.

به این دلیل است كه ما از هر واقعه ای به شدت روی گردان می شویم، كینه و عدواتی كه تدریجا به وجود می آید خونمان را به جوش می آورد و تبدیل به یك معضل لاینحل می كند.در این لحظات است كه بدن ما هورمون های آدرنالین و كورتیزول را با شدت هرچه تمام تر و بلادرنگ منتشر می كند،قلب ما به تپش افتاده ،نفسمان به شماره می افتد و صدای ضربان قلبمان را در شقیقه مان می شنویم.به همراه این فعل و انفعالات است كه قند عضلات را به گردش در می آورد و عامل موثری در لخته شدن سریع خون می شود .در عین حال همه اینها آسیبی به ما نمی رساند ، اگرچه در یك آن اتفاق می افتد (همچون حادثه ای ناگوار در بزرگراه ). اما خشم و غضب بمثابه حادثه ای بی انتهاست و بازگشت هورمون ها به مفهوم حفظ ما در برابر این سموم منتشره است .
EXarisfa.comEX<-m->http://ravanshenasan.mihanblog.com/post/104<-mm->هنر عفو و بخشش<-mmm->
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
امیدواریم لحظات خوشی را دراین سایت سپری کنید واز مطالب و امکانات آن لذت ببرید.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    نظر شمادرباره مطالب این وبلاگ چیست؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1
  • کل نظرات : 23
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 18
  • آی پی امروز : 247
  • آی پی دیروز : 6
  • بازدید امروز : 560
  • باردید دیروز : 7
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 567
  • بازدید ماه : 611
  • بازدید سال : 3,453
  • بازدید کلی : 190,162
  • کدهای اختصاصی